Therapie update

Het is alweer eventjes geleden sinds ik jullie een update heb gegeven van mijn therapie. Er is ook weer het één en ander veranderd, dus ik dacht, tijd om er weer een stukje over te schrijven. 

 

therapie
 

Reinier van Arkel

Bij Reinier van Arkel volg ik mijn therapieën. Ik ben begonnen met deeltijdbehandeling voor jongeren met ASS een tijdje geleden, maar al vrij snel zijn we er achter gekomen dat het toch niet aansloot bij mijn wensen. Het was teveel dagbesteding en te weinig therapie voor mij, maar daarbij kostte de dagen mij wel heel veel energie waar ik dan weer van moest bijkomen. Ik wilde deze energie liever in andere dingen, zoals het trainen van Charlie, steken. Dit heb ik overlegd met mijn behandelaar en we hebben ervoor gekozen om de deeltijd te stoppen. In plaats daarvan zou ik individuele mindfulness gaan krijgen en een SPV’er die met mij mee kan kijken naar dingen zoals mijn signaleringsplan. Voor beiden stond ik al op de wachtlijst en de mindfulness kon dan ook al eigenlijk meteen beginnen. Dit heb ik nu één keer gehad en ik denk dat ik daar wel veel aan ga hebben. De SPV’er die ik woensdag voor het eerst.

Verder heb ik dan nog mijn psychiater bij team bipolair, maar die zie ik momenteel niet zo vaak. Mijn medicatie is goed ingesteld en dat loopt verder wel. Ik weet hem te vinden als het nodig is.

 

Psytrec

Verder staat er dus nog het “uitstapje” naar Psytrec op de planning voor ergens in de komende maanden. Dit is een kortdurende, intensieve vorm van traumabehandeling. Afgelopen week heb ik mijn intakedata te horen gekregen. 17 en 23 juli ben ik de Sjors. Dan heb ik op beide dagen een 3 uur durend gesprek om te kijken of ik geschikt ben voor de behandeling en hoe de behandeling eruit gaat zien.

Ik heb afgelopen week bij het SBS6 programma “Samen Sterk” wat filmpjes van Psytrec ontdekt. Hierdoor heb ik nu een duidelijker beeld van waar ik terecht ga komen en hoe het vormgegeven is de behandeling. Dit heeft mij, samen met het weten van de intake, zo erg gerustgesteld dat er een hele last van mijn schouders is gevallen. Ik voel me sindsdien weer een heel stuk beter. Opgewekter vooral. Er is weer duidelijkheid en er zit schot in de zaak. Heel erg fijn voor mij!

Comments

  • Susanne on

    Goed bezig!

Comments are closed.