Teleurstelling: Technische Universiteit Eindhoven

De week begon heel goed met een gesprek op de TU/e met een decaan. Deze decaan keek eigenlijk een beetje vreemd dat we kwamen met begeleidingsvragen. Alles was mogelijk en het zou een traject op maat worden. Dit zou dat in samenwerking met studentenpsychologen zijn. Omdat de decaan geen antwoord had op vakinhoudelijke vragen, zijn we naar de studieadviseur gestuurd. Die had niet meteen tijd, maar wel een dag later.

 

Dus dinsdag weer op weg naar de TU/e met hele goede zin. Ik dacht immers dat alles mogelijk zou zijn en de wereld voor me open lag. Helaas ging het gesprek al snel een andere kant op. Omdat ik al eerder student was geweest en gebruik had gemaakt van een uitgesteld BSA, viel ik buiten de regels. Ook voor mij zou dus de huidige BSA van 45 studiepunten gelden. Dit betekent dat er 3 vakken niet gehaald hoeven te worden, maar de rest wel. Toen ik aangaf dat het door mijn autisme niet altijd lukt om fulltime te studeren, werd ik doorgestuurd naar de bachelorcoördinator. Die zou hier meer over weten.

 

Vrijdag kon ik terecht bij die man. Hij was heel stellig al vanaf het begin. Geen mogelijkheden om trager te studeren, geen mogelijkheden voor deeltijd (wat wel op de site staat en bij studielink aangegeven kan worden). Er werd heel snel een programma voor mij in elkaar geflanst van 60 studiepunten. Ik hoefde geen vakken opnieuw te doen, maar kreeg er dus vakken uit het tweede jaar voor terug. Dit betekende een onwijs zwaar studiepakket, omdat alle projecten uit het eerste jaar werden vervangen voor tweedejaars vakken. Ik weet niet eens of ik wel toelaatbaar ben bij die vakken in verband met een gebrekkige voorkennis. Hij stuurde me echter terug naar de studieadviseur voor een aangepast rooster.

 

Niet alleen de inhoud van het gesprek, maar ook de manier waarop we behandeld zijn vertelde mij genoeg. Voor mij geen toekomst bij de TU/e. Hoewel er dus aangeprijsd wordt dat alles mogelijk is, blijkt dit in de praktijk toch net wat anders te werken. Ik zou het nog wel met de examencommissie kunnen proberen te regelen, maar dit wil ik niet meer. Ik voel me niet meer welkom in Eindhoven en wil niet het risico lopen dat ik alsnog na een jaar moet stoppen. Want realistisch gezien is 45 studiepunten op de TU/e voor mij gewoon te veel.

 

Gisteren was ik daardoor heel erg teleurgesteld en boos. Mijn moeder heeft een klacht ingediend over de manier waarop we behandeld zijn en het verhaal uitgelegd. Dus het verhaal is nog niet helemaal gesloten. Maar voor mij dus geen studie aan de TU/e.

 

Vandaag ben ik naar de open dag op de HAS geweest in Den Bosch, opleiding voedingsmiddelentechnologie. Hier lijkt wel maatwerk mogelijk te zijn en ze bieden hier ook een leuke opleiding aan. Zelf heb ik het idee dat ik ook beter pas op het HBO. In maart is er een oriëntatiedag waaraan je deel moet nemen voordat je je kunt aanmelden voor de studie. Dit ga ik dus zeker doen! Ook ben ik bezig een intakegesprek te regelen wat ook moet als je een functiebeperking hebt. Op die manier zal ik nog wat meer informatie krijgen over wat er allemaal mogelijk is. Maar voor nu werd ik in ieder geval goed ontvangen, voelde het goed en lijkt het goed.

 
Comments

  • Virtual server on

    De Technische Universiteit Eindhoven faciliteert in voorzieningen en begeleiding voor studenten met een functiebeperking.

    • Lieke on

      In mijn geval was daar geen ruimte meer voor. Blijkbaar kennen de regels binnen de universiteit ook grenzen en geldt het niet voor iedereen met een functiebeperking. In de blog staat beschreven wat mijn ervaring is geweest. Jammer dat het zo heeft moeten lopen.

Comments are closed.