Undateables, een mooie ervaring

Ik heb eerder in een blog over relaties benoemd dat er een mooie kans op mijn pad was gekomen om aan het daten te slaan. Ik was vorig jaar gevraagd voor het BNN programma undateables, maar door vakantie moest ik dat aanbod afslaan. Een jaar later ben ik opnieuw benaderd, maar ook die moest ik afslaan door de opname in de kliniek. Het was niet mijn moment.

 

Een aantal maanden later ben ik weer benaderd. Ze hadden het idee dat ik bij een deelnemer zou kunnen passen en vroegen of ik met hem op date wilde gaan. Ik kreeg meer informatie over deze jongen en besloot dat ik het een kans wilde geven. Dus half september ben ik naar Utrecht gegaan voor de date. Heel toevallig viel dit samen met de eerste dag in mijn nieuwe stekje en de eerste ontmoeting met mijn begeleidster, wat de dag stiekem alleen maar spannender maakte.

 

Maar ja, op naar Utrecht dus. Ik werd op het station opgehaald door iemand van BNN en met een beetje small-talk gingen de ergste zenuwen wel weg. De ontmoeting met de cameraploeg viel me ook reuze mee en ik voelde me, gezien de aparte situatie, redelijk op mijn gemak. Daarna was het dus tijd voor de eerste ontmoeting. En tsja, twee mensen met autisme… dan volgt er niet de meest spontane ontmoeting. Het was voor ons allebei zoeken naar waar we over konden praten.

 

Er stond ook een activiteit op het programma. Voor ons was dat waterfietsen. Tijdens het waterfietsen kwamen we wat meer los. Voor mij helpt het altijd wel als er iets te doen is en de nadruk niet zo ligt op het moeten praten. Het was erg gezellig op het water. Met nog een afwijking door het riet heen waar we beiden wel om moesten lachen.

 

Ik kijk zeker terug op een hele leuke dag en het is een super leuke jongen waar zeker een klik mee was. Helaas niet de klik waar hij naar op zoek was.

 

Gisteren was de uitzending. Het is gek om jezelf te zien en te horen, maar ik vind dat BNN er iets moois van heeft gemaakt. Ik hoop ook echt dat deze jongen snel iemand zal vinden die helemaal bij hem past.

Vanaf ong. 14 minuten is het item van onze date.