Rumoerige week

Even een weekje geen blog online gezet, omdat er andere dingen op mijn pad kwamen die prioriteit hadden. Normaal probeer ik zondagochtend een blog te schrijven en wanneer ik van te voren weet dat ik dan iets anders heb, doe ik het op zaterdag. Vorige week zondagochtend liep het allemaal een beetje anders, onverwachts.
 

 

Charlie

Allereerst had Charlie om half zes al zijn bench onder gekotst. Daarna weinig meer geslapen. Vervolgens ben ik rond half acht gaan wandelen en normaal poept hij dan vrij snel. Nu wilde het maar niet. Rondje gelopen, wat eten gegeven en poging twee. Groter rondje gelopen. Hij deed wel zijn best, maar er kwam niks. Thuis heb ik een handschoentje aangedaan en ben ik gaan voelen. Ik voelde dat er een stuk darm uit hing, gevuld met ontlasting. Iedere aanraking maakte Charlie aan het gillen. Paniek.

 

Ik heb mijn moeder gebeld, die zou zich klaarmaken om samen naar dierenarts te kunnen. Maar toen ik dierenarts belde, zei hij dat ik zelf moest terugduwen. Ik zei dat ik maar alleen was, dat nog nooit had gedaan en moest van hem maar aanbellen bij de buren. Zondagochtend half negen. Dus toen raakte ik in nog erger in paniek. Ik heb wel wat geprobeerd en het is gelukt er wat ontlasting uit te knijpen. Maar verder dus geen succes. Ik heb huilend en in paniek iemand anders gebeld, die gelukkig haar telefoon opnam. Zij was boos van de reactie van mijn dierenarts en heeft die van haar gebeld. Uiteindelijk kon ik daar naartoe.

 

Daarna belde mijn eigen dierenarts nog terug. Ik mocht meteen komen en hij heeft excuses aangeboden.  Door miscommunicatie stonden we in het verkeerde dorp bij verkeerde locatie. Eenmaal weer op de goede plek wel goed geholpen. Ik heb medicatie wat zijn darm rustiger moet maken meegekregen en ik moest koude washandjes (of sneeuw) tegen zn poepert houden paar keer per dag. Gelukkig lag er sneeuw, dus ik heb hem lekker in de sneeuw laten zitten.

 

Dit hele avontuur heeft dus de hele ochtend in beslag genomen en vreselijk veel energie gekost. Daarna was ik ook nog niet gerustgesteld. Ik heb veel met hem gewandeld, hoopte dat hij weer normaal zou poepen, maar dat deed hij een dag later pas. Best wel stressvol en ik heb mijn handen dus vol gehad aan mijn mannetje. Gelukkig knapte hij goed op en gaat het nu weer erg goed met hem!

 

Woning

Toen we verder de week in gingen, kreeg ik vrij onverwachts een mailtje met een aanbod voor een woning. Ik heb al eventjes de behoefte om een echt eigen plekje te hebben in plaats van binnen de woonvorm waar ik nu beschermd woon. Ik reageer dus zo nu en dan op huisjes of appartementjes die aan mijn eisen voldoen. Ik heb vrij weinig wachttijd opgebouwd, dus ik reageerde vooral op lotingwoningen. Nu zijn ze twee nieuwbouw appartementencomplexen aan het bouwen in de stad, dus ineens kwamen er veel appartementen tegelijk op te staan die aan mijn eisen voldeden. Ik heb er twee reacties uit gedaan, meer kon niet. En het geluk was aan mijn zijde, wat woensdag kreeg ik dus ineens een mailtje dat ze me een aanbod mochten doen. Ik was eerste geloot van de ruim 300 reacties!

 

Hyper, hyper. Stuiter, stuiter. Ik heb tot maandag de tijd om papieren aan te leveren en te bepalen of ik het wilde hebben. Niet lang over nagedacht, nog even gebeld of honden zijn toegestaan en ik heb vrijdag de woning geaccepteerd. Nu is het even afwachten of de inkomenstoetsing inderdaad geen problemen gaan opleveren, maar dat verwacht ik niet.

 

Concreet betekent dit dat ik over een klein jaar zal gaan verhuizen naar een zelfstandige woonruimte. Tot die tijd heb ik voldoende ruimte om nog wat te groeien in mijn proces, me goed voor te bereiden en niet geheel onbelangrijk, nog te sparen.

 

Het was dus een beetje een week van twee uitersten. Hopelijk wordt komende week iets stabieler en rustiger.

 

Comments

  • Kat on

    Hè Lieke, wat een zorgen om jouw lieve Charlie… 😦 Gelukkig gaat het nu weer beter met hem.
    Fantastisch nieuws, dat je volgend jaar je eigen plekje krijg. Proficiat!!
    Ik wens jou en Charlie een fijne, rustige week, gezellige kerstdagen en een heel mooi 2018

Comments are closed.