Leuke dingen nieuws

Het is weer even geleden dat ik geschreven heb. Niet omdat er niks te schrijven viel, maar omdat ik het druk had en geen ruimte kon vinden om even rustig de tijd te nemen te gaan schrijven.

wandelenAls eerste kan ik vertellen dat ik succesvol ben ingeschreven voor de Nijmeegse Vierdaagse van dit jaar. Ik kon me aanmelden voor een programma, viavierdaagse, wat er is voor mensen die nog nooit de vierdaagse hebben (uit)gelopen. Je wordt bij dit programma begeleid door middel van trainingschema’s en er horen allerlei dingen nog bij, zoals korting bij zo goed als alle georganiseerde wandelingen in heel Nederland en deelname aan de Bloesemtocht. Wat ook bij dit programma hoort is dat je sowieso een startbewijs krijgt voor de vierdaagse en dus niet hoeft mee te loten. Daarom weet ik dus al dat ik mee mag gaan lopen.

 

Ik was heel fanatiek en goed begonnen met trainen, wat ook best wel goed ging. Ik liep zonder moeite ruim tien kilometer. Tot ik op een dag, waarop ik niet eens had gewandeld, weer door mijn enkel heen ging en nu dus weer van voor af aan moet gaan opbouwen. Ondertussen wel voor goede wandelschoenen gezorgd, dus dan kan ik die ook goed gaan inlopen de komende tijd. Ik hoop dat de trainingen verder goed zullen gaan, anders ga ik het niet halen voor half juli.

 

Verder is er een mooie kans op mijn pad gekomen in het kader van werken als ervaringsdeskundige. Ik kan namelijk als maatje voor een jongere met een “moeilijk” verleden aan de slag. Dit houdt in dat ik een aantal uur per week met de jongere iets zal gaan ondernemen, afhankelijk van wat we willen gaan doen. Dit dan voor een jaar.
Ik heb de afgelopen weken training hiervoor gehad en een kennismakingsgesprek met de coördinator. Het liep allemaal even in een andere volgorde, omdat de start van de training eerder was dan de mogelijkheid tot een kennismakingsgesprek, maar dat was niet erg. Ik heb alles doorlopen, veel geleerd en tot de conclusie gekomen dat ik dit wil gaan doen. Ik heb nog geen maatje, maar er is wel een profiel aan me voorgelegd waar ik over na mocht denken.

 

De afgelopen tijd heb ik ook een kleine week niet thuis geslapen. Na een week slecht slapen afsluitend met een nacht waarop ik ’s ochtends heel vroeg wakker werd door WK 5 meter sprint voor muizen en ik gok ook een trefbal variant, was ik kapot. Ik ben toen ’s avonds nog naar de trainingsavond geweest en toen ik thuis kwam was er echt muizenpaniek. Niet alleen muizenpaniek, maar daarmee ook Liekepaniek. Gelukkig was mijn zus zo lief in d’r auto te springen en me op te komen halen. Ik heb daar een paar nachten geslapen tot de muizenbestrijdingsdienst zou komen en toen hij zei dat het een week kon duren voordat de eerste muizen dood zouden gaan, heb ik er nog een paar dagen aan vastgeplakt. Gelukkig zijn de muizen boven mijn slaapkamer nauwelijks meer aanwezig en durf ik weer te slapen thuis.

 

Afsluitend heb ik vorige week nog goed nieuws gehad. De grote kamer beneden komt binnenkort vrij en ik had aangevraagd om daarheen te mogen verhuizen. Vorige week kreeg ik dan te horen dat ik naar beneden mag binnenkort. Is een heel andere soort kamer dan ik nu heb, maar vooral ruim, licht en warm. Een deur naar buiten, twee grote inbouwkasten en een nis waar precies een eenpersoonsbed in past. Dus binnenkort zal de inboedel naar beneden getild moeten worden.