Ondertussen ben ik een aantal weken verder in het teamtrainen met Charlie en o wat ben ik trots op mijn grote vent. Hij doet het zo onwijs goed. Sinds een ruime week is hij ook zichtbaar in opleiding en moet ie leren omgaan met het tuig en de functie daarvan. Tuig betekent werken en dus andere regels dan wanneer hij zonder tuig rondloopt.
Niet alleen teamtraining gaat goed, ook de cursus Sociale Huishond die hij met het baasje van het gastgezin nog deed heeft hij vorig weekend met succes afgerond. Het was even spannend, want Charlie is niet altijd even stabiel in de lessen, maar hij had een goede dag, wist zich goed te gedragen en slaagde met mooie resultaten voor het examen. Iets waar ik heel erg trots op ben. Is toch weer een mijlpaal in de hele weg die we af gaan leggen.

 

Waar we nu dus vooral mee bezig zijn is onderscheid maken tussen aan het werk zijn en vrij zijn. Hier horen bepaalde commando’s en gedragingen bij die Charlie eigen moet maken. Zo mag hij buiten nog wat meer op mij gericht zijn in plaats van op de omgeving, maar verder doet hij het eigenlijk al best wel goed. Hij loopt vaak netjes aan één kant van mij, heeft al door dat hij niet mag plassen als hij zijn tuig draagt en begint steeds minder gericht te zijn op de omgeving. Vooral als we er een stevige wandelpas in houden, gaat het best prima eigenlijk. Dan heeft Charlie geen tijd om na te denken en loopt hij maar gewoon mee.

 

Dit is allemaal buiten, maar ook binnen merk ik verschil met hoe het was. Binnen is Charlie heel erg op mij gericht. Vooral nu het de laatste weken niet zo goed met mij gaat, is hij niet bij me weg te krijgen. Hij checkt regelmatig even in door zijn kop op mijn schoot te leggen of een lik over mijn arm te geven. Hij vraagt dan even aandacht en daardoor moet ik even mijn aandacht verleggen. Ik zit dan niet zo vast in mijn hoofd en ben veel meer in het hier & nu. Ook ‘s nachts is Charlie er voor me. Hij komt regelmatig even bij me liggen, likt dan ook even over mn arm of rug heen en vraagt ook dan aandacht. De nachten die Charlie niet bij me doorbrengt zijn erg onrustig, dus ik denk dat Charlie me op die manier helpt om rustiger de nachten door te komen. Super knap van hem dat hij dat zomaar kan en doet! Mij helpt het om Charlie te kriebelen. Daar word ik rustiger van en Charlie weet dit al heel erg goed en spoort dit dan ook goed aan door dus zijn kop op mijn schoot te leggen of zijn hele lijf tegen me aan te gooien. We kunnen dan lekker even knuffelen en kroelen en dan ben ik weer wat rustiger vaak.

We zijn een goed team en we werken er hard aan dat we weer langer bij elkaar kunnen zijn!

Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published. Name and email are required