Charlie aan het werk

bakfiets

Afgelopen paar dagen heeft Charlie hard gewerkt voor mij. We hebben het pasje om overal samen naartoe te kunnen, dus daar hebben we goed gebruik van gemaakt. 

 

Bakfiets testen


Zaterdag zijn we naar een Babboe testdag gegaan. Ik wilde graag uitproberen of Charlie een bakfiets beter zou accepteren dan de fietskar die ik heb. Hij vond de bakfiets wel leuk volgens mij en ik ook, dus die gaat er één komen. Op de testdag was Charlie mijn focus. Het was best wel druk, veel mensen wilde dezelfde fietsen uitproberen waardoor er een wachtrij ontstond voor het proberen. Dit geeft mij normaal gesproken best wel veel spanning. Nu had ik Charlie als afleiding. Deze dag was wel goed te merken dat ‘ie nog flink moet leren. Alle prikkels waren ook voor Charlie een beetje veel. Hij vond het allemaal leuk en interessant en wilde het liefste met de kindjes gaan spelen die er ook rondliepen. Ook was het denk ik verwarrend dat mijn ouders, die erbij waren, hem moesten negeren. Maar ja, daar leert hij dan weer van.

 

We hebben daarna een lekker stuk door de bossen gewandeld en toen we weer thuis waren is Meneer heerlijk in slaap gevallen. Daarmee gaf hij mij het goede voorbeeld. Ook ik was toch wel flink moe van de testdag en ben dus lekker met een dvd’tje op de bank gekropen.

 

Uit eten

Een dag later zijn we lekker spontaan uit eten gegaan. Ik heb even getwijfeld of ik Charlie mee zou nemen, maar besloot dat ook dit weer een goede oefening voor hem zou zijn. De mensen in het restaurant keken wel een beetje vreemd en we kregen de vraag of we niet liever buiten wilde zitten. We wilde graag binnen zitten en dat was geen probleem. De andere klanten hebben hun ogen uitgekeken. Was live vermaak voor ze. Pas achteraf besefte ik me hoe brutaal ik het vond, maar er was één vrouw die Charlie heeft zitten filmen… Alsof het een circusartiest is. Maar ja, genoeg bekijks dus en dat is iets waar ik denk ik nog wel aan zal moeten wennen. Ik denk dat ik dat in de supermarkt eerder die dag ook wel had, maar omdat ik dan alleen ben en me op Charlie focus, het niet opmerk dat mensen kijken. Nu lette vriendinnetje er ook op en zei het tegen mij.

 

Charlie heeft het goed gedaan. Hij vond het lastig te blijven liggen, maar een groot gedeelte van de tijd heeft hij toch netjes naast mij gelegen of anders gezeten. Hij heeft niet aan de riem zitten trekken dat hij weg wilde of iets dergelijks. Niet zitten smeken om eten. Hij heeft nauwlettend de omgeving voor me in de gaten gehouden, waardoor ik alles kon blokken behalve Charlie en vriendinnetje. Dat scheelde mij zoveel energie, dat ik ‘s avonds nog ruimte had om mijn gewone avonddingen te doen in plaats van overprikkeld op de bank tv liggen kijken en wachten tot ik eindelijk naar bed toe zou mogen.

Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published. Name and email are required