Bullet Journal

Al even was ik op zoek naar iets leuks om op te pakken. Maar ja, wat ik leuk om op te pakken. Door social media ben ik bij een bullet journal uitgekomen. Ik heb onderstaande bullet journal gekocht.

 

Wat is een bullet journal?

Een bullet journal zoals ik hem gebruik is eigenlijk een agenda met wat extra’s. Het is een leeg boek wat je helemaal inricht naar je eigen wensen. Het wordt veel gebruikt voor lijstjes, agendapunten of andere manieren om gegevens te verzamelen. Dit wordt vaak gecombineerd met een techniek die handlettering heet, waarbij je letters net wat creatiever op papier zet dan wanneer je gewoon schrijft.

 

Mijn bullet journal

Ik heb mijn journal vorige week gekocht en ben meteen aan de slag gegaan. Er stonden wat dingen voorgedrukt, maar ik heb op de lege pagina’s die volgde ook al wat getekend. Zo heb ik een “Jaar in pixels” pagina gemaakt, waarin ik met een kleur aangeef wat voor dag het voor mij is. Over een heel jaar gezien, krijg ik dan een mooi overzicht in hoe ik mij voel.

Verder heb ik een agenda-pagina gemaakt voor week 3. Hierop heb ik allerlei lijstjes geplaatst, zoals taken, afspraken, begeleiding, wat ik ga eten, hoeveel ik geschreven heb en wat mijn favorieten van die week zijn.

 

Als laatst heb ik ook nog een “Wie is de Mol?” pagina gemaakt. Hier kan ik bijhouden wat ik wil weten over het programma en hopelijk gaat dit me helpen om de winnaar in de poule te worden!

(Er staat een fout in met betrekking tot de pot in aflevering 1, maar die is ondertussen verbeterd)

Helende werking

Voor mij heeft het werken aan de journal nu al een hele fijne uitwerking. Ik kan sorteren en ordenen, ben lekker creatief en nuttig bezig en de dingen die ik bijhoud zijn goed om bij te houden. Deze lijstjes helpen me nu mijn geheugen mij de laatste tijd in de steek laat. De grafieken en pixels van mijn stemming kunnen meegenomen worden in mijn behandeling en ik verzamel ook nog mooie en fijne momenten erbij. Ik word me bewuster van wat mij kan helpen en ben, in ieder geval nu nog, gemotiveerd om het vol te gaan houden.

 

Comments

 • Geeske on

  Hoe lukt het om je bullet journal bij te houden nu je opgenomen bent? Geeft het juist structuur of niet? Ik ben deze week ook begonnen met een bullet journal. Deze week voelde ik me erg goed, dus dan gaat het prima, maar ik ben benieuwd hoe het me gaat lukken om bij te houden op slechte dagen… Ik heb er ook net een blogpost over geschreven. Misschien vind je het leuk om te lezen: http://geeskeh.blogspot.nl/2018/02/nieuw-project-bullet-journal.html

  • Lieke on

   Het fijne aan het boekje is dat alles kan en niks moet. Ik schrijf er dus niet trouw iedere dag in, volg geen vaste structuur, maar doe mijn ding. Op die manier lukt het mij wel om het bij te houden. Dus “gewoon” je eisen naar beneden aanpassen.
   Ik ga je blogpost eens bekijken!

   • Geeske on

    Ja dat is inderdaad fijn dat er geen ‘regels’ zijn! 😉

 • Susanne on

  Mijn journal is in gebruik voor dagplanning/’gedaan’-lijst (een vinkjeslijst met twintig dingen die een ‘normaal mens in mijn situatie’ doet op een dag), afspraken per maand, wishlists, bespreekpunten voor hulpverleners… Vooralsnog ben ik er heel tevreden over.

  Lastig: Ik krijg accute melt-down als iemand ongevraagd mijn journal aanraakt. Het is echt een stukje ‘extern brein’ dat niet openbaar is.

Comments are closed.