Boek: Mijn mooiste herinnering eindigt hier

 

Hoewel ik nog bezig ben in dit boek, wil ik hem toch alvast met jullie delen. Regelmatig ben ik op zoek naar een nieuw leesboek waarin ik hoop een stukje van mezelf terug te vinden, zodat ik weer verder kan leren over mezelf en mijn ziektebeelden. Toen ik las dat dit over een meisje gaat met een bipolaire stoornis, hoefde ik niet te twijfelen en kocht ik hem meteen.

 

De flaptekst:

Een bipolaire stoornis maakt het leven er niet gemakkelijker op voor de 16-jarige Mel Hannigan. Uit zelfbescherming vertelt ze niemand over haar ziekte en houdt ze haar vrienden op veilige afstand. Dan kun je maar beter niet verliefd worden, natuurlijk. 
Als dat toch gebeurt, en als haar voormalige beste vriendin haar dan ook nog eens confronteert met de waarheid over het einde van hun vriendschap, stort Mels wereld in. Uit angst afgewezen te worden begaat ze een enorme stommiteit. Maar zouden haar vrienden haar echt in de steek laten als ze wisten waar ze mee worstelt?

 

Al lezende merkte ik dat er niet alleen veel over bipolariteit herkenbaar is, maar dat er ook zeker wel autistische trekjes bij de hoofdpersoon te vinden zijn. Hoewel het spannende nog moet komen, kan ik wel zeggen dat het boek lekker weg leest. Dit komt deels door de genre Young Adult waarschijnlijk, maar ook de schrijver heeft voor een aangename manier van vertellen gezorgd.
Zodra ik het boek uit heb, zal ik hier een uitgebreide recensie schrijven.

 

Hebben jullie nog tips voor mij die ik zou moeten lezen en moet recenseren?