Slaaptekort

5-min 5

 

Afgelopen week schreef ik over stabiliteit. Nu is het niet zo dat die stabiliteit komt aanwaaien. Helaas, was het maar zo. Nee, het is hard werken om die stabiliteit vast te kunnen houden. Er spelen een hoop factoren mee in het stabiel kunnen zijn en een hele belangrijke daarin is toch wel een goede nachtrust.

 

Mijn nachtrust was sinds vorige week maandag niet meer om over naar huis te schrijven. Ik sliep af en toe zo goed als niet en ik kreeg eigenlijk niet meer dan een uur of 5-6 slaap in de nachten dat het slapen redelijk ging. Voor mijn doen is dat echt veel te weinig, want normaal heb ik er toch wel een uur of 9-10 nodig om te kunnen functioneren.

 

Deze week merkte ik dan ook dat er scheurtjes begonnen te ontstaan in mijn stemming. Dit is geheel logisch, dat gebeurt bij iedereen die vermoeid is, maar voor mij is het dan extra uitkijken. Door slaaptekort zou ik kunnen ontregelen en daar zit ik niet op te wachten. Al helemaal niet zo net voor de feestdagen. Ik heb dus eerst, tegen mijn principes in, overdag geprobeerd om een beetje bij te tanken. Ook op dat moment kon ik niet slapen. Toen ik de daaropvolgende nacht ook weer weinig sliep, besloot ik met mijn begeleidster om dan toch maar het zekere voor het onzekere te nemen en even contact op te nemen met mijn behandelaar. Helaas was hij er gisteren en vandaag niet. Mijn verhaal aan telefoonvrouwtje uitgelegd en die zou iets anders gaan zoeken. Nog geen uur later teruggebeld voor een psychiatrisch verpleegkundige, die me even het hemd van het lijf vroeg. Hij ging overleggen met “achterwacht” of ze iets voor me konden doen. Weer teruggebeld met tips over slaaphygiëne en dat er een recept bij apotheek zou liggen voor me. Dit sowieso tot dinsdag gebruiken en dan verder kijken met mn eigen behandelaar.

 

Gisteren dus dat extra pilletje erbij gepakt en een ruim uur later heb ik mijn bed opgezocht. Nou ik heb geslapen hoor en hoe. Ik heb heerlijk gedroomd dat ik in een of ander Harry Potter iets terecht was gekomen. Vanmorgen half negen wakker en toen was het ineens half tien. Meteen ziet de wereld er dan weer een stukje zonniger uit. Nu dus hopen dat het me na de feestdagen ook zelf weer gaat lukken, maar ik heb goede hoop.