Ondanks dat ik steeds maar denk dat er weinig gebeurt in mijn leven, gebeurt er stiekem meer dan ik dus eigenlijk besef. Afgelopen weken is dit ook weer het geval geweest. 

Als eerste zijn er wat veranderingen rondom mijn toekomstige traumatherapie. Mijn therapeute had mijn levensloop bekeken en nog eens nagedacht over wat we hadden besproken en is met een alternatief voorstel gekomen. Dit houdt in dat ik 2×4 dagen intern ga voor een soort van bootcamp aan traumatherapie, sport en psycho-educatie. Een heel intensief programma, maar met goede resultaten en uiteindelijk misschien wel minder inspannend dan een langdurig EMDR-traject. Want dat is wat het alternatief is.

 

In eerste instantie wilde ik er niks van weten. Ik weet via via dat de dagen bij die behandeling echt heel erg lang zijn en ik zie het mezelf nog niet doen. Maar toch ben ik gaan nadenken en werd het in mijn hoofd een misschien. Die misschien is voldoende om mezelf aan te gaan melden zodra ik de verwijzing binnen heb en het gesprek met ze aan te gaan om te kijken of ze iets voor me kunnen betekenen. Gunstig zijn de wachttijden. Ongeveer twee maanden vanaf aanmelding tot start behandeling. Heel erg spannend, maar wel goed denk ik om te doen.

 

Verder ben ik druk bezig geweest om weer stappen te zetten rondom Charlie zijn opleiding. Dit is ook goed gegaan. Na een positief eerste gesprek, start ik komende woensdag met teamtraining met Charlie. Ik ben heel benieuwd hoe dat zal gaan verlopen, maar ik denk dat het wel goed gaat komen.

Met Charlie gaat het heel goed. Hij lijkt steeds beter zijn draai bij mij thuis te kunnen vinden en begint ook steeds weer iets beter naar mij te luisteren. We hebben zo onze eigen rituelen en daar kan ik echt van genieten. Zo kruipt Charlie begin van de nacht en begin van de ochtend steeds eventjes bij mij in bed. Dan speelt hij een beetje met mijn kussen of knuffel of hij likt mijn hele arm af. Beetje tutten. Maar ook het oefenen van commando’s, het knuffelen en spelen, ik geniet er ontzettend van. Ik ben benieuwd hoe het woensdag gaat zijn als we echt gaan starten met trainen.

 

De laatste twee weken waren heel erg fijn en hebben me goed gegaan. Wel merk ik nu weer hoeveel energie dit soort afspraken en spanningen me kosten. Daarom heb ik vandaag een rustdag gehad en die komt er wellicht morgen nog wel een. Ik ben zoekende naar de juiste balans tussen activiteiten die goed voor mij zijn, die me helpen en vooruit doen gaan en de hoeveelheid rust die ik moet nemen. Nu was het weer eventjes teveel, maar er komt vast een moment dat ik die balans gevonden krijg.

Follow on Bloglovin