Fidget cube

fidget cube hand

Niet helemaal nieuw meer, maar daarmee niet minder effectief; de fidget cube. Een gadget die voor veel mensen met en zonder autisme kan helpen in allerlei situaties. 

  

Wat is het?

Zoals ze zien op de foto is de fidget cube een kleine kubus met op iedere zijde iets anders om mee te kunnen spelen. Je kunt de kubus in één hand houden en met diezelfde hand kun je spelen. Op die manier heb je altijd je andere hand vrij om nog te kunnen schrijven, typen, bellen of wat je dan ook handig zou vinden.

Mijn ervaring

Ik vind de fidget cube een fijn speeltje om bij de hand te hebben. Of nou ja, letterlijk in de hand te hebben. Ik ben nogal een friemelkont. Vroeger gebruikte ik hiervoor de touwtjes van mijn vest of mijn lange krulharen, maar dat wordt tegenwoordig iets minder geaccepteerd. Daarom is dit kleine kubus dus ideaal. Het verdwijnt zo goed als helemaal in mijn hand en het friemelen ermee kan geluidloos gebeuren. Hierdoor hoeven anderen niet te horen of zien dat ik aan het friemelen ben. Door het friemelen heb ik wel minder spanning. Ik heb een afleidende factor die mij helpt om de inkomende prikkels beter te reguleren. Kortom, voor mij een heel fijn hulpmiddel!

 

Ook een fidget cube kopen?

Ben jij nu ook nieuwsgierig naar de fidget cube? Hieronder zie je enkele linkjes naar een fidget cube via bol.com. Je kunt daar ook nog zoeken op andere kleuren.

 

Comments

 • Susanne on

  Ja! Ik heb een Cube voor mijn ADHD-partner gekocht, maar heb ‘m zelf ingepikt.

  Ik gebruik ‘m vooral buitenshuis, als ik niet ‘mag’ flapperen of aan mijn huid ‘mag’ plukken. Ik weet niet of ‘ie echt hélpt bij mijn klachten (ik word er niet rustig van als ik in paniek ben, maar het houdt me bezig als ik op een trein moet wachten), maar ik houd ‘m wel altijd in mijn jaszak en eigenlijk gebruik ik ‘m wel bijna dagelijks.

  Voordat ik de Cube in mijn jaszak had, gebruikte ik sleutels in mijn handpalm. Omdat ik een rare pijngrens heb, doe ik mezelf daar per ongeluk teveel pijn mee (gevolg: bebloede handen).

  @Lieke, jij kent Den Bosch wel een beetje toch? Ik moet dagelijks door het tunneltje dat bijna recht onder het centraal station door loopt. Dáár gebruik ik mijn Cube! Ik word gék van de herrie in dat rottunneltje!

  Anyways: Goede tip! Cubes zijn fijn! Wat is jouw ‘lievelingskant’ van de Cube?

  reply

 • Dutch Auti on

  Hoi ik wil even laten weten dat ik heel erg heb getwijfelt of ik voordeel zou hebben aan de Fidget Cube. En jou schrijven heeft mij geholpen met beslissen of er nu wel of geen een zou bestellen.

  Ik heb er 1 besteld en krijg m vandaag binnen.
  Wou ik even laten weten.

  reply

  • Lieke on

   Leuk om te horen! Ben benieuwd of het je bevalt nu je hem paar dagen in huis hebt?

   reply

Geef een reactie

Your email address will not be published. Name and email are required