Wennen aan nieuwe structuur

De afgelopen periode zijn er weer wat veranderingen op mijn pad gekomen. Goede veranderingen, maar wel grote veranderingen. Ik moest en moet er nog steeds een beetje aan wennen. Extra ballen om hoog te houden en hoewel me dat aardig lukt, dreigde sommige dingen wat ondergesneeuwd te raken, zoals de blog. Nu ik dat gesignaleerd heb, kan ik er iets mee doen. Bloggen vind ik namelijk nog steeds heel erg leuk en wil ik niet opgeven. Tijd om dus een manier te vinden om alle huidige ballen in de lucht te houden en aan alles aandacht te blijven besteden. 

 

Werken als postbezorger

De grootste verandering van de laatste tijd is wel dat ik sinds een goeie drie weken werk als postbezorger. Dit gaat via het bedrijf Maildmb die het doet in opdracht van Sandd. Concreet houdt dit baantje in dat ik op maandag en donderdag tussen 13:00 uur en 14:00 uur thuis ben om de post te ontvangen die ik zal moeten bezorgen de dag erop. De post die ik ontvang, ligt nog niet op volgorde. Dit moet ik zelf nog doen. Ideaal is het dus als ik dit ook op maandag en donderdag doe. Hier ben ik een half uur tot een klein uur mee bezig. Op dinsdag en vrijdag heb ik van 08:00 uur tot 18:00 uur de tijd om de post te bezorgen. De bedoeling was dat ik twee wijken zou doen, maar dit bleek toch een beetje teveel te zijn toen ik dat één dag probeerde. Ik ben dus terug naar één wijk en ben daar blij mee.

Maar ja, ik heb nu dus ineens op vier dagen iets extra’s erbij in mijn planning waar ik rekening mee moet houden. Dat is wel even heel erg wennen.

 

Charlie

De afgelopen periode is Charlie heel veel bij me geweest. In de afgelopen 14 dagen is hij er 13 van bij mij geweest. Super fijn, maar ook dat kost dan weer even net wat meer van mijn aandacht. Vooral omdat in deze periode de castratie is gebeurd en ik op Charlie moest letten dat het goed zou genezen. Gelukkig is alles goed gegaan, het is goed genezen en Meneer is weer in orde. Hij heeft het goed gedaan!

Ik heb ook flink veel getraind met hem de laatste tijd. Drie ronden met het tuig aan op een dag, behalve de dagen vlak na de castratie. Ook heel erg leuk om te doen. Ik merkte dat Charlie zich steeds beter en beter ging gedragen en echt een voorbeeldig hondje werd. Sinds de castratie heeft hij een beetje een terugslag, maar door weer veel te trainen en positief te belonen, gaat het wel weer goed komen.

 

Nieuwe studie

Ik ben begonnen met een nieuwe thuisstudie om me verder te verdiepen als hulpverlener. In de hoop dat ik dan in de toekomst meer kans heb op het verkrijgen van een baan die passend is bij mijn kwaliteiten en dromen. Ik ben van start gegaan en hoewel het een pittige studie gaat worden, heb ik er alle vertrouwen in. Ik denk dat ik mijn ervaring in de GGZ goed kan ombuigen naar het positieve in deze studie en dat is precies wat ik onder andere wil doen in de toekomst. Vooralsnog een goede keuze dus.

 

Wennen aan dit alles

Wat ik dan moeilijk vind om ook te blijven doen als ik het zo druk heb is mijn huishouden, persoonlijke verzorging en leuke dingen die me ontspanning kunnen geven. Ik heb de neiging om van het ene moment naar het volgende moment over te gaan en vooral door te blijven gaan. Er gaat naar mijn idee veel tijd verloren in het moeten schakelen tussen twee activiteiten. Zo vind ik het heel erg lastig om ’s ochtends aan de slag te gaan met werken, maar zodra ik bezig ben, vliegt de tijd voorbij en is het niet vervelend om te doen. Dit ook met studeren of Charlie uitlaten of noem het maar op. Daarom ga ik nu weer wat meer inplannen in plaats van “vandaag wil ik ook nog studeren” te bedenken. Op die manier kan er ook weer ruimte ontstaan voor die dingen die ik nu dus een beetje vergeet om te doen en wordt het allemaal nog beter en leuker hoop ik.

Comments

  • Susanne on

    Welke studie ga je doen, of ben je aan het doen? Klinkt alsof je jezelf weer aardig op de rit hebt. Goed bezig!

    reply

Geef een reactie

Your email address will not be published. Name and email are required