Mijn oude ik weer terug

nieuwe ik

De afgelopen maanden is het erg slecht met mij gegaan. Ik kende mezelf niet meer terug, zo slecht. Nu afgelopen week had ik voor het eerst sinds een jaar ofzo weer het idee dat ik weer een beetje in de buurt van mijn oude ik terug ben gekomen.
Afgelopen week

Afgelopen week heb ik best wel veel gedaan. Ik heb begeleiding gehad, ben twee keer naar de sportschool geweest, naar de fysio geweest, bij de huisarts geweest, boodschappen gedaan, huishoudelijke karweitjes gedaan, op bezoek geweest bij mijn zus en naar een borrel geweest. Daarbij heb ik iedere dag gekookt voor mezelf, ben ik op tijd naar bed gegaan én stond ik op tijd weer op. Ik heb tussendoor nog wandelingetjes gemaakt en gezorgd voor rust. Flink bezig geweest dus, maar ik heb niet het idee dat ik over mijn grenzen heen ben gegaan.

 

Valkuil

In het verleden heb ik dit moment ook vaker meegemaakt en ben ik helaas toch teruggevallen in een depressie uiteindelijk. Ik wil, natuurlijk, nu voorkomen dat ik terug ga vallen in een depressie dus is het wel zaak dat ik mijn valkuilen op een rijtje heb staan. Daarom ook dat ik deze blog nu schrijf. Om het voor mezelf op een rijtje te zetten.

 

Mijn grootste valkuil is meegaan in mijn emoties en dan vooral ook in de hoeveelheid energie die ik voel. Ik voel mijn grenzen heel slecht aan en vind het moeilijk om dan voldoende te rusten. Ik denk daarom dat het goed is om wel mijn rustmomenten op de dag in acht te nemen en serieus te nemen.

 

Dagstructuur

Ik ben met de begeleiding aan het kijken naar een fijne manier om een dagstructuur op te zetten voor mij. Ik merk namelijk wel dat ik meer houvast nodig heb dan ik momenteel heb, maar niet de vastigheid nodig heb dat mijn activiteiten echt vast ingepland staan bijvoorbeeld. Daarbij moet er flexibiliteit in zitten, want mijn dagen zijn allemaal anders door afspraken die ik heb. Ik wil het graag in beeld brengen, zodat ik in één blik het overzicht heb in hoe mijn dag eruit gaat zien die dag. Ik hoop dat ik met die dagstructuur ook kan zorgen dat de oude ik die ik nu heb teruggevonden langer mag gaan blijven.

Follow on Bloglovin

Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published. Name and email are required