Een halfjaar zonder stilstaan, van maart tot nu

Zoals jullie wellicht nog van mij gewend zijn, staat mijn leven zelden stil. Zo ook het afgelopen halfjaar dus niet. In een vogelvlucht zal ik jullie meenemen door de hoogtepunten van dat halfjaar.

 

Verhuizing en slecht slapen

De verhuizing naar mijn nieuwe kamer was prima gegaan. Ik had voldoende hulp van allerlei mensen en kon langzaam wennen aan de ruimte. Wat helaas wel een tegenvaller was, was de hoeveelheid geluid die mijn buurman produceert en hoorbaar is op mijn kamer. Er zit slechts een muurtje van gipsplaten tussen ons, dus ik hoor daadwerkelijk alles.

 

Mede door de geluiden en nog wat andere dingen die speelde, ging ik steeds slechter slapen tot op het punt dat ik bijna niet meer sliep. Ik had al langer last van allerlei lichamelijke kwaaltjes, maar door het slechte slapen, werden die alleen maar erger. Uiteindelijk ben ik dan ook naar de huisarts gestapt en is eruit gekomen dat ik hoogstwaarschijnlijk de ziekte van Pfeiffer gehad moet hebben. Er waren namelijk bepaalde antistoffen in mijn bloed aanwezig die zichtbaar zijn als je in het verleden besmet bent geweest. Ik kan me niet herinneren dat dat ooit het geval is geweest, dus het leek een goede verklaring. Ook spelen er wat dingen nog met andere bloedwaarden, onder andere ijzer. Nu heb ik ijzertabletten gekregen en moet ik binnenkort opnieuw bloedprikken om te kijken of die aanslaan. Doen ze dat niet, dan krijg ik een verwijzing naar de internist om het allemaal goed uit te sluiten.

 

Maar ja, terug naar die geluiden en het slechte slapen. Ik heb uiteindelijk mijn kamer net wat anders ingedeeld en oordoppen en een goede koptelefoon gekocht. Zo één met noice cancelling. Daarmee vond ik weer wat rust terug op mijn kamer en met een extra pilletje kon ik ook weer slapen. Alles veranderde ten goede vanaf de eerste nacht dat mijn hond er was. Sindsdien slaap ik met zeer weinig medicatie en heb ik een fatsoenlijk dag- & nachtritme.

 

Puppie

In de periode dat het minder met mij ging qua slapen en daardoor ook qua stemming, ben ik met mijn ouders mee naar hun nieuwe puppies gaan kijken. Ik merkte op dat ik stukken rustiger werd met dat beestje op schoot. Ik was daarna een beetje verdrietig dat het niet mogelijk zou zijn voor mij, want in principe mag ik geen huisdier. Nu had ik al langer de wens om een hulphond te krijgen en heb ik toch de stoute schoenen aangetrokken om het uit te gaan zoeken. Per toeval kwam de begeleiding zelf ook na een lezing van iemand met hulphond op het idee dat zoiets wel voor mij zou kunnen helpen. Op dat moment heb ik het samen met de begeleiding opgepakt om het uit te zoeken en niet veel later kreeg ik toestemming om een hond op mijn kamer te hebben. Na een Facebook-oproep van mijn moeder bleek er op een andere plek in Nederland een geschikt nestje te zijn met nog beschikbare pups. Die honden waren pas net geboren. Het was een nest met 6 labradoodle pups, 3 reutjes en 3 teefjes. Ik ben niet veel later gaan kijken, was op slag verliefd en een kleine twee maanden later hebben we Charlie opgehaald. Hoewel de eerste dagen onwijs zwaar waren, hebben we het goed gedaan en ben ik trots op ons samen. Ondertussen is hij zo’n twee maanden bij mij, zijn we hard aan het trainen en genieten we best wel van elkaar. Ik merk dat hij zoveel goeds doet voor mij. Ik zal hier meer over schrijven in een andere blog, ook qua opleiding enzovoorts.

 

Opleiding

Het laatste wat nog belangrijk is om te noemen is dat ik ben begonnen met een opleiding. Een thuisstudie weliswaar, namelijk MBO apothekersassistente via NTI. Ik wilde heel graag weer leren, een doel hebben en uiteindelijk heb ik, mede door regels van UWV, gekozen voor een MBO-opleiding. De uitdaging zit hem voor mij nu niet in de moeilijkheid van de stof, maar wel in de hoeveelheid tekst die ik moet zien te verwerken, het plannen en het leuk houden voor mezelf. Ik hoop in de kerstvakantie mijn eerste kerntaak af te ronden door mijn examen met goed resultaat af te sluiten. Vinden jullie het leuk hier meer over te horen, laat het me dan weten! Ik kan meer informatie geven over de opbouw van de opleiding, hoe een thuisstudie werkt en hoe dit voor mij is bijvoorbeeld.

 

Dit was in het kort even wat ik het afgelopen halfjaar globaal heb gedaan. Dan kan ik jullie vanaf hier weer meenemen in mijn huidige dagelijkse gang van zaken.

 

Comments

  • Kat on

    Fijn om weer van je te horen, Lieke, ik heb je blog gemist.

    reply

Geef een reactie

Your email address will not be published. Name and email are required