Zelfliefde: Een gezichtsmaskertje

Een paar weken terug heb ik besloten om te gaan oefenen om wat meer liefde richting mezelf te geven. Ik wil iedere week wel iets, klein of groot, doen wat lief is richting mezelf. Deze week besloot ik dat het tijd was voor een gezichtsmaskertje.

 
 

Eerst even naar de winkel

Gezichtsmaskers zijn niet echt dingen die ik normaal standaard in huis heb. Ik heb wel wat basic gezichtsverzorgingsproducten in huis, maar zelfs die gebruik ik niet met enige regelmaat. Voor het maskertje moest ik dus even op pad. Ik kon hiervoor heel erg budget naar de Action toe, maar ik kon mezelf ook net een paar centen meer gunnen en voor de handige weg kiezen en het combineren met iets anders wat ik nog moest doen en even bij de Etos naar binnen schieten. Hier begon de zelfliefde dus eigenlijk al, klein, maar dan nog. In de winkel moest ik even zoeken, maar ik vond verschillende maskers. Ik besloot dat ik wel behoefte had aan een kleimasker en koos er twee uit. Een fruitig masker en een chocomasker. Thuis zou ik wel bepalen welke het die dag zou gaan worden en die andere zou me dan verplichten om mezelf nog een dosis zelfliefde te geven op een ander moment.

etos kleimasker

Me-time

Thuis moest ik eerst even bepalen hoe ik het zou gaan aanpakken. Mijn badkamer en woon- en slaapkamer worden van elkaar gescheiden door de gemeenschappelijke woonkamer van het huis. Ik heb geen wateraansluiting op mijn kamer en ik zag het ook niet zitten om een kwartier op mijn badkamer te moeten zitten met dat masker op mijn gezicht, maar de kans lopen om iemand tegen te komen wilde ik ook niet. Uiteindelijk heb ik een emmertje gevuld met water en een washandje erin gedaan. Dit heb ik meegenomen naar mijn kamer. Op mijn kamer heb ik wel een grote spiegel, dus het opdoen en verwijderen van het masker zou geen probleem zijn.

 

Ik smeerde het masker lekker dik op mijn gezicht en ging voor de tv zitten. Ik moest even wennen aan het gevoel, want het is toch wel apart zo’n maskertje. Het gaat langzaamaan een beetje trekken aan je gezicht naarmate het verder opdroogt. Vooral als ik dan ergens om moest lachen, dan merkte ik dat mijn gezicht best wel strak stond eigenlijk. En de geur is best wel wennen. Dit rook best wel fris, maar toch ook wel een beetje naar zalf. Ik heb eigenlijk de hele tijd zitten twijfelen of ik het wel of niet fijn vond ruiken.

masker

Na een klein kwartier heb ik het van mijn gezicht afgewassen en mijn gezicht weer drooggedept. Ik kon toen echt genieten van de onwijs zachte huid die ik ervan gekregen had.

 

Wat doen jullie als jullie me-time nemen?

 

Follow on Bloglovin

Comments

  • Susanne on

    Ik houd niet zo van gezichtsmaskers en andere dingen die met mijn hoofd te maken hebben. En eigenlijk vind ik douchen ook verschrikkelijk. Dus dat soort zelfzorg helpt mij alleen verder de stress in. Ik denk dat mijn zelfzorg momenteel vooral bestaat uit prikkelregulatie: als ik overprikkeld ben, mezelf rust en ruimte gunnen. En pijnstillers nemen als ik (vaak onbewust) pijn voel. Zelfzorg voor mij is dus prikkels wégnemen, in plaats van toevoegen. 🙂

    reply

Geef een reactie

Your email address will not be published. Name and email are required