Tulpen

Tulpen zelfliefde

Een bosje tulpen kopen, zo moeilijk kan dat toch niet zijn zou je denken?! Maar het feit dat ik ze voor mezelf ging kopen, maakte dat het een stuk moeilijker was dan je in eerste instantie zou denken.

Ik had het me van het weekend al voorgenomen, ik zou voor mezelf een bosje bloemen komen. Waarom? Omdat ik het verdiende. Ik ben goed bezig om mijn leven weer op de rit te krijgen en ik mag mezelf daar best wel af en toe voor belonen. Al helemaal als ik met de moeilijke herinneringen uit het verleden aan de slag ga zoals jullie zondag konden lezen.

 

Boodschappen

Op maandag moest ik toch echt even boodschappen doen en het liefste doe ik dit nog steeds met mijn begeleiding. Ik had niet veel nodig, voor een paar dagen maar, dus we besloten lekker op de fiets te gaan. Het weer was mooi en het was echt fijn op de fiets. Eerst even iets halen bij de Bruna en toen door naar de AH. Zonder het veel lading te geven zei ik dat ik een bloemetje uit wilde zoeken. We vonden een bak met afgeprijsde tulpen en mijn keuze was snel gemaakt. De uitleg waarom ik ineens zo nodig een bloemetje wilde kopen voor mezelf, die volgde later thuis.

 

 

Eerste keer

Ik had nog nooit eerder bloemen voor mezelf gekocht en bloemen die ik kreeg, sporadisch, gingen door naar mijn ouders. Het was dus heel wat dat ik mezelf nu dit, afgeprijsde, bosje tulpen kon gunnen. Thuis meteen even geleerd hoe ik ze het beste schuin af kon snijden, wat nog niet zo handig ging en toen had ik een bosje met tulpen op mijn kamer staan. Wel in een glas, want een vaas heb ik niet.

 

 

En nu…

Als ik nu naar het bosje kijk, dan herinnert het bosje mij aan de goede stappen die ik gezet heb. Aan de goede stappen die ik nog ga zetten. Aan het stukje liefde wat ik mezelf mag geven. Het bosje bloemen geeft me iedere keer weer hetzelfde compliment “Je bent leuk, je mag er zijn” en dat doet me goed. Een volgende stap zou zijn om een niet afgeprijsd bosje bloemen te kopen. Mezelf nog een beetje meer gunnen. Tot ik mezelf, spreekwoordelijk, de hele wereld gun.

 

Kopen jullie ook wel eens een bosje bloemen voor jezelf? Wat voor soort bloemen kies je dan het liefste uit?

Follow on Bloglovin

Comments

 • Susanne on

  Goed bezig!

  reply

  • Jascha on

   Tulpen! Het liefst in verschillende kleuren. Maar ik koop ze ook graag in de aanbieding.
   Wat goed trouwens dat je voor het eerst bloemen voor jezelf hebt gekocht! Daarvoor mag je jezelf best belonen! (met een bosje bloemen natuurlijk)

   reply

   • Lieke on

    Dank je! Ik ga mezelf komende week wel weer ergens mee belonen, maar moet nog even kijken wat het gaat worden.

    reply

Geef een reactie

Your email address will not be published. Name and email are required