Orde op zaken

Het was een beetje een doelloos bestaan wat ik de laatste tijd had. Althans zo beleefde ik het. Daarom ben ik gaan zoeken naar een baantje. Iets simpels, iets kleins, maar wel iets waardoor ik lekker bezig kon zijn. Een reden te hebben om het huis uit te gaan en iets te gaan doen. Ik vond zo’n baantje, namelijk als postbezorger bij het bedrijf Sandd. Ik heb nu twee dagen rondgebracht, waarvan één dag zelfs twee wijken, maar dat bleek teveel te zijn. Ik houd het lekker bij mijn wijkje nr. 040. Die is goed te doen voor mij en zo is het leuk om te doen. Ik krijg op maandag en donderdag rond half twee de post. Die moet ik zelf sorteren. Dinsdag en vrijdag moet ik het bezorgen tussen 8 en 18 uur.

 

Werken met een Wajong-uitkering

Ja, dat kan dus gewoon. Ik heb netjes aan het UWV mijn wijzigingen doorgegeven en ze hebben geen bezwaren. Dit betekent wel dat er een bedrag van mijn Wajong ingehouden zal worden en een deel door mijn werkgever betaald zal worden. Netto ga ik er amper op vooruit. Dus voor het geld ben ik zeker niet gaan werken.

 

Voordeel als postbezorger

Het grootste voordeel aan werken als postbezorger vind ik dat ik mijn eigen tijd in kan plannen. Ik kan pauze nemen zo vaak en zo lang ik maar wil, tussendoor de hond uitlaten als het nodig is enzovoorts. Er is best wel veel vrijheid en dat maakt het werken ook wel relaxt. Daarbij haal ik twee dagen in de week dus ruimschoots mijn lichaamsbeweging wel voor die dag. Wist je dat ik per wijk zo’n 9.000 stappen wegloop?! Dat is best wel veel. Goed voor je gezondheid.

Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published. Name and email are required