Goede dagen!

De laatste dagen heb ik goede dagen! De ergste bijwerkingen van de nieuwe medicatie is aan het wegtrekken en ik kan daardoor weer wat meer dingen oppakken. Eventjes wat boodschappen doen, een rondje wandelen… het lukt me weer. Daarbij heb ik ook al een aantal nachten zonder heftige dromen gehad, wat ook wel rust geeft.
 

Advies therapie

Donderdag ben ik gebeld met het advies voor therapie in de nabije toekomst. Wat de verwachting ook al was, is het advies om de deeltijd te gaan volgen. Dit is een deeltijd voor jongvolwassenen met autisme en bevat allerlei vormen van therapie. In die therapieën wordt er aan verschillende doelen gewerkt, maar mijn vragen omtrent “wat houdt mijn autisme in?” en “hoe kan ik ontprikkelen/ontspannen?” zouden sowieso in de therapie passen. Verder doordat het deeltijd is, drie dagen in de week, geeft het me ook een beetje daginvulling en dat ik onder de mensen ben. Dit is nu zo na de opname, waar ik continu onder de mensen was, wel heel erg wenselijk.

 

In eerste instantie gaan we kijken wat de deeltijd mij gaat brengen, maar er zijn nog meer opties eventueel voor daarna of wanneer de deeltijd niet blijkt te werken voor mij. Ik verwacht dat het allemaal wel los gaat lopen. Het is nog even afwachten wanneer ik kan starten. Er zijn één of een paar mensen voor me op de wachtlijst, maar kan best snel gaan werd me verteld. Dat is natuurlijk fijn om te horen!

 

Thuis opbouwen

Nu ik weer wat betere dagen heb, voel ik ook weer meer de drive om mijn eigen leventje weer op te pakken. Te beginnen met weer in mijn eigen huisje zijn en slapen. Ik ga de begeleidingsuren thuis weer oppakken en begin vandaag weer met het opbouwen van slapen in mijn eigen bedje. Afhankelijk hoe het allemaal gaat lopen, hoe lang het allemaal gaat duren. Er zijn teveel onzekere factoren die een rol spelen. Maar ik heb er wel echt weer zin in. Mijn eigen bed slaapt uiteindelijk toch het fijnste. Ook gewoon al mijn spulletjes weer bij me hebben en daardoor een ruime keuze hebben aan activiteiten die ik kan doen op een dag. Ik kan dan weer wat variatie aanbrengen in mijn dagen en wat lichamelijk actiever worden door weer wat meer te gaan wandelen en fietsen. Dat zal me ook wel goed gaan doen.

Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published. Name and email are required