De vakantie is voorbij voordat hij echt begonnen was.

Agenda vakantie

 

Het werkdeel van 2017 gaat nu bijna weer echt beginnen. Eerst heb ik erg moeten wennen aan het hebben van vakantie, een ander ritme, moeilijk kunnen stoppen met werken, alle houvast weg. Ik blijf op dezelfde momenten wakker worden, kijk regelmatig in mijn agenda of ik afspraken heb die ik niet mag vergeten.

 

De eerste dagen blijf ik dan dus ook dwangmatig doorwerken met het maken van projecten, afmaken van studieopdrachten en het voorbereiden van werk voor na de vakantie. Als ik niet meer weet wat ik nog moet voorbereiden maak ik een project waar ik van te voren al van weet, dat ik er zelf weinig mee kan, maar misschien wel iemand anders.

 

In de tweede week van de vakantie op woensdag heb ik ondanks de vakantie nog een werkafspraak staan, gewoon, omdat ik dat niet erg vind. Uiteindelijk vind ik dan de donderdag in de laatste week, de rust van vakantie; een extra keertje sporten, naar het tuincentrum, relaxen op de bank. Wat kan ik dan genieten van de vakantie! Ik kan loslaten.

 

Op zaterdag, twee dagen voordat de vakantie weer voorbij is, voel ik al weer de onrust van het beginnen met werken. Het gevoel er helemaal weer uit te zijn, weer terug te moeten komen in het werkritme, het weer meedoen met de rest. Op deze momenten baal ik dat ik niet eerder het gevoel van vakantie heb kunnen vinden en heb kunnen krijgen. In mijn hoofd bedenk ik op welke manieren ik onder het beginnen met werken uit zou kunnen komen, maar ik kom niet verder dan gewoon, net als na iedere vakantie te zeggen tegen mijn collega’s en leidinggevende dat ik toch echt weer moet wennen en dat mij dat wel een paar dagen kost. Gelukkig is alles voorbereid 😉

 

Auteur: Alice van Vliet